Algemeen

Osteopathie is er voor iedereen.

Het is een manuele gezondheidstherapie die vertrekt vanuit het functioneren van het lichaam en de wijze waarop structuren samenwerken. Een osteopaat legt zich toe op de wisselwerking tussen gewrichten, spieren, zenuwen, bloedvaten en organen.

Osteopathie stimuleert beweging, bevordert de doorbloeding , verbetert lichamelijk functioneren en helpt zo jouw gezondheid en evenwicht te behouden of te herstellen. 

Versterking en herstel

U wordt volledig onderzocht en krijgt een persoonlijke aanpak van uw probleem. We proberen u terug in balans te brengen door oorzakelijk te werken. Via de anatomische en fysiologische relaties (doorbloeding, bezenuwing, biomechanica,…) werken we zowel lokaal (klachtenzone) als op afstand (oorzakelijke zones) om uw lichaam terug beter te laten functioneren.

Met behulp van nauwkeurige mobilisaties, milde manipulaties, zachte rek, ontspanning of specifieke technieken voor de spieren, gewrichten en organen werken we naar versterking en herstel.

Alle technieken zijn aangepast aan de leeftijd en de aard van de problematiek. Een baby met voorkeurshouding, een sportende tiener, zwangere vrouw, werkonbekwame man of geblesseerde zestig plusser, elk behoeft zijn specifieke benadering. 

Een osteopatische behandeling kan deel uitmaken van een multidisciplinaire aanpak. Het is complementair aan de klassieke geneeskunde en andere therapieën en gebeurt in overleg met de doorverwijzers.

Reeds meerdere wetenschappelijke studies uit het verleden bevestigen de waarde van osteopathie als manuele geneeswijze. Osteopathie heeft een bewezen effectiviteit voor lage rug- en nekklachten. Het Federaal kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE)  heeft osteopathie overigens opgenomen in haar nieuwe richtlijnen voor het behandelen van rugpijn (2017).

Preventief

Uw lichaam is zo opgebouwd dat het zichzelf constant probeert gezond te houden. Wanneer een deeltje van uw lichaam minder goed functioneert of minder mobiel is, dan heeft dat mogelijks ook gevolgen voor de rest van uw lichaam. Osteopathie verbetert de compensatiemogelijkheden van uw lichaam. Een vroegtijdige behandeling van kleine bewegingsbeperkingen kan allerlei problemen voorkomen.