Babymassage is een ontspannende activiteit, waarbij je met zachte handelingen je baby tot rust brengt. De strelingen, knuffels en zachte aanrakingen creëren bij je baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het wordt gezien als een non-verbale manier van communiceren met je baby.

Babymassage is er voor alle ouders en/of verzorgers van een baby vanaf ongeveer 1 maand na de geboorte.  Gezonde baby’s, premature baby’s, huilbaby’s, onrustige baby’s, adoptiekindjes… al deze baby’s kunnen genieten van babymassage.

Waarom kiezen voor babymassage

Gun jezelf en je baby een fijne en liefdevolle start en laat jouw baby genieten.

Lichamelijk contact met je kindje heeft een positief effect op de emotionele en motorische ontwikkeling. Het versterkt de band, je voelt je veiliger in de omgang met je baby, de baby voelt zich geborgen en zijn gevoel voor eigenwaarde versterkt.

Stimulans voor bewustzijn en bewegen

Het is kalmerend voor heel het organisme, goed voor de huid, het helpt om spieren en gewrichten soepeler te maken en het heeft een gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel. Tevens wordt het zintuiglijke bewustzijn en zelfstandig bewegen gestimuleerd.

Babymassage kan pijnlijke krampen verzachten. Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Het creëert een aangenamer gevoel waardoor de baby beter en dieper zal slapen.