Als osteopaat kunnen we zowel preventief als curatief behandelen. Zo helpen we heel wat letsels te voorkomen en pijn te verlichten. Met een hervonden beweeglijkheid kan je weer optimaal functioneren.

Sporters in alle disciplines

Of je nu een topsporter bent of zo nu en dan eens langs de Schelde gaat joggen, osteopathie kan heel wat sportblessures voorkomen en behandelen

In een training ligt de nadruk zelden op flexibile spieren en goed beweegbare gewrichten. Toch zijn deze bewegingen niet vanzelfsprekend. Een beperkte mobiliteit heeft invloed op jouw prestaties en kan een blessure of spierkrampen tot gevolg hebben.

Osteopathie biedt een aangepaste begeleiding en helpt bij het vinden van de optimale vorm. Niet enkel de plaats van de pijn wordt behandeld, het hele lichaam wordt in acht genomen. Zo worden compensaties maar ook complicaties voorkomen.

Zowel ter preventie van sportletsels en spierkrampen, als ter ondersteuning bij terugkerende klachten, kan osteopathie een grote meerwaarde zijn. Osteopathie kan het herstel van uw lichaam helpen versnellen en de compensatiemogelijkheden verbeteren

Saskia behandelt de sporters in de praktijk. Ze heeft een liefde voor osteopathie en een passie voor sport. Ze helpt je graag verder met specifiek handelen en gericht advies.

Voorkomen is beter dan genezen.

Werk

Werk jij op kantoor of buiten? Eender waar je werkt, jouw lichaam moet opgewassen zijn tegen de moeilijkheden of uitdagingen die het werk oplegt. 

Fysieke arbeid houdt risico op letsel in, veroorzaakt door heffen, buigen of rekken. Op termijn kan dit aanleiding geven tot rugpijn, een lumbago (hevige pijn in de onderrug), discusletsels (hernia) of uitstraling in de benen (ischialgie). 

Langdurig aangenomen houdingen op kantoor veroorzaken overbelasting in de onderrug, nek of schouders (trapeziussyndroom, muisarm of RSI zijn daar een voorbeeld van). 

Zit je veel in de wagen, dan worden rug, nek, schouders maar ook heupen en knieën langdurig belast.

Indicaties volwassenen

 • Rugklachten: lumbago, stijfheid, blokkade, bekkenkanteling
 • Nekklachten: whiplash, blokkade, trapeziussyndroom, artrose
 • Spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid, klachten ter hoogte van het kaakgewricht
 • Uitstralingspijnen in armen of benen
 • Posttraumatische klachten na ongeval, operatie: whiplash, littekenweefsel, staartbeenproblemen…
 • Slaapstoornissen, vermoeidheid,  stressklachten, emotionele problemen
 • Burn-out, fibromyalgie, CVS
 • Ademhalingsproblemen, hyperventilatie
 • Gewrichten: pijn, stijfheid, overbelasting, recidiverende tendinitis, tenniselleboog, carpal tunnelsyndroom, heupklachten, kniepijn, schouderpijn…
 • Circulatoire problemen: zware, gezwollen of rusteloze benen, premenstrueel syndroom
 • Spijsverteringsproblemen: zure oprispingen, spastisch colon, opgeblazen gevoel, constipatie, maagklachten
 • Gynaecologische problemen, recidiverende blaasontstekingen, stressincontinentie, doorzakkingsgevoel

Een osteopaat brengt je gezondheid in beweging.  Voor je lichaam zorgen is een investering.